Generali zatiaľ eviduje škody vo výške 150.000 eur

12.07.2012 Bratislava

Bratislava 12. júla (TASR) - Poisťovňa Generali Slovensko zaznamenala od začiatku júla poistné udalosti spôsobené letnými búrkami zatiaľ vo výške približne 150.000 eur. Najväčšie škody hlásia klienti na poľnohospodárskych plodinách, majetku a vozidlách. Škody narastajú postupne každý deň, ako klienti nahlasujú ďalšie poistné udalosti.

Búrky sprevádzané ničivým krupobitím spôsobili počas prvých júlových dní škody na poľnohospodárskych plodinách, a to na úrode kukurice, slnečnice, jačmeňa a repky olejnej, vo výške približne 100.000 eur. Niekoľkonásobne viac poistných udalostí eviduje poisťovňa na majetku a vozidlách, výška škôd je ale rádovo nižšia, v stovkách až tisícoch eur. Ide najmä o vetrom a krupobitím poškodené strechy, fasády a okná. V dôsledku prívalových dažďov klientom zatiekli alebo zaplavilo prízemné obytné miestnosti, ale aj garáže a pivnice.

Údery bleskov spôsobili škody na domácich spotrebičoch a elektronike. Hlásené sú tiež poistné udalosti na motorových vozidlách po páde stromov a konárov. Väčšinu škôd eviduje poisťovňa na východnom Slovensku a v Trenčianskom kraji.

Podľa Allianz-Slovenskej poisťovne škody za posledné týždne momentálne len sumarizujú a priebežne prijímajú hlásenia klientov. Podľa informácii poisťovne počet škôd v dôsledku úderu blesku neustále rastie. Najmä letné mesiace už tradične bývajú aj obdobím veľkých búrok spojených s bleskami či krupobitím. Za posledné štyri roky zaregistrovala Allianz – Slovenská poisťovňa postupný nárast poistných udalostí, ktorých príčinou bol úder blesku.

Tradične najvyšší počet poistných udalostí a škôd eviduje poisťovňa v mesiacoch jún, júl, august a september, pričom len za minulý rok 2011 zapríčinil úder blesku škody vo výške 1,14 milióna eur.
 

Vyberte región